4 mei 2018

In de aanloop naar 4 mei 2018 hebben we binnen de Drostengroep geïnformeerd naar wie er willen meewerken. Met trots kan ik zeggen dat er weer meer dan voldoende jeugdleden, leiding en ook ouders/bestuurders zich hebben aangemeld om dit jaar te helpen. Ook iedereen bedankt die ter kennisgeving hebben afgemeld.

Landelijk is men deze jaren bezig met “Geef vrijheid door”. Het jaar 2018 is daarbij “ het jaar van het verzet”, waarbij men bij “Verzet als Voorbeeld” een passend animatiefilmpje heeft gemaakt met de vraag Wat zou jij doen?. Bekijk het zelf ook eens en stel jezelf diezelfde vraag….

In Coevorden zijn wij als Scouting sinds 2007 al weer voor de 12de keer betrokken en gelukkig was het weer weer stralend mooi en droog. Er zijn in de afgelopen jaren mooie foto’s gemaakt van de taken waarvoor we zijn ingezet (sinds 2009) samen met de jeugdbrandweer van Coevorden. Ook zijn in de afgelopen jaren steeds meer verschillende scholen betrokken en is de bijdrage van iedereen indrukwekkend.

Daarbij moet ook opgemerkt worden dat het aantal deelnemers aan de stille tocht en het aantal deelnemers dat zich bij het verzetsmonument aan de bijeenkomst zicht toevoegt ook in de afgelopen jaren zichtbaar gegroeid. Is.

Ik ben trots. Trots hoe we met zijn allen hier in Coevorden (en op de Dam in A’dam) inzetten voor deze herdenking. “Op 4mei staan wij stil bij de offers die voor deze vrijheid zijn gebracht. Waarbij wij elk jaar elkaar beloven dat wij - ieder voor zich - en gezamenlijk - er alles aan moeten doen om te voorkomen dat er ooit wéér zoiets kan gebeuren”. “Maar ook vandaag de dag wordt de vrijheid bedreigd en de risico’s zijn reëel. Tolerantie en verdraagzaamheid zijn onmisbare westelijke waarden om de wereldvrede te bewaren”.

Bvd
Rijk Korenhof

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!