Startdag 2019/2020

De startdag van het nieuwe Scouting seizoen in Coevorden, afgelopen zaterdag 31aug’19,  verliep vlotjes.
Organisatie lag bij de 8 overvliegende explorers (en 2 begeleiders). Er was een haven/smokkelspel georganiseerd rond blokhut en in het park. Totaal 15 havens (voorzien van posthouders) waren zowel via de normale paden alsook via 3 bruggen en een glijbaan bereikbaar.

Het doel van het spel was om uiteindelijk zoveel mogelijk straatstenen te verdienen/stapelen. Op verzamelpunt X konden de sloepen(groepjes van 3-5 kinderen) een straatsteen ‘kopen’ met 10 muntjes/handelswaar van dezelfde kleur. Er waren drie verschillende muntjes; rood=rots; blauw=hout; geel=graan. Deze muntjes konden verdient worden bij de verschillende havens.

De groepjes kinderen hadden allemaal hun eigen scheepslogboek, met een kaartje waarop de havens stonden en daarnaast een ‘gevarentoeslag’-tabel. Afhankelijk van de afgelegde afstand tussen twee havens, verdiende je meer of minder muntjes/handelswaar. Iedere haven had zijn eigen schatje (kleur muntje, kleurtje stond ook op de kaart).

Wie wilde winnen, moest de meeste stenen stapelen, moest je dus wel tactisch spelen en/of veel havens aandoen.

Om het spel interessanter te maken laveerden er ook nog piratenschepen en spookschepen. Als een piraat iemand van je groepje tikte was je de helft van je munten kwijt. Bij eens spook moest je met z’n allen hardop tot 30 tellen of een verbluffende sketch doen.

Na ruim 1½ uur was het eindsignaal nabij. Op verzamelpunt X werden de stenen geteld waarna de bemanning van de vlotste sloep als beloning een prijs kregen in de vorm van gesigneerde gele bad-eendjes.

Daarna vertrok de gehele armada vanaf X richting onze eigen blokhut (B). Hier aangekomen deden we eerste afkoelen in de schaduw onder het genot van een ijsje.

Aansluitend gingen we overvliegen. De speltak-overvliegers werden één voor één overgezetten (over het water) naar de volgende speltak. Dus de oudste Welpen  vlogen over naar de Scouts. Daarna vlogen de oudste Scouts over naar de Explorers en als laatste gingen de oudste Explorers naar de Stam.

Mede door de verhittende omstandigheden van deze dag hadden we enkele programma-onderdelen een beetje ingekort waardoor de sluiting ook vroeger was dan gepland. Na het strijken van de vlag en enkele mededelingen was de startdag afgelopen om 16:30 en konden de jeugdleden naar huis.

De overgebleven leiding, Stam en Explorers hielpen daarna nog mee met de afbraak van de bruggen en posten.

Aansluitend op deze startdag hielden wij ‘s avonds voor alle vrijwilligers van onze groep een BBQ. O.m. (hulp)leiding, hulp-begeleiding, Stam, bestuur (groep en stichting). Tevens vrijwilligers van de Oud-papier, Schoonmaak, Terrein-, blokhut- en materiaalbeheer. Voor het onweer aan was alles weer netjes opgeruimd en gingen we naar huis.

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!