BP dag 2020

Vrijdag 28feb’20 hielden we onze BP-dag. Wat/Wie is BP-dag? 22 februari is de geboortedag van Baden Powell en hij is de oprichter van scouting in 1907.

Op vrijdag 28 februari gingen wij met de hele groep een gezamenlijke opkomst houden en vierden zijn verjaardag! Ook werd tijdens deze avond de Drostengroeper van het jaar verkozen.

De avond begon met veel enthousiasme. De jeugdleden maakten veel kabaal en waren nieuwsgierig wat er ging gebeuren. Na het openen met het hijzen van de vlag en het opzeggen van de wetten/moto, legden spelleiders Niels en Merle het eerste spel van deze avond uit.Het werd een avondspel in het donkere park met lichtgevende breekstaafjes smokkelspel-elementen.

Eerst werd de hele groep opgesplits in 3 groepen en kregen ze een oranje, blauwe of roze breekstaafje om hun das. Doel 1 was om in het park te zoeken naar gele en groen staafjes en die in te leveren bij je eigen kleur… Doel 2 was om bij de groep te komen met de meeste staafjes… je kon wisselen van groep door iemand van een andere kleur aan te tikken. Daarnaast kon je ook aangetikt worden door de Explorers en dan was je je staafje kwijt..

Het zoekgebied in het park, liep van de dikke bomen tot aan de trap (aan beide zijden van het water en over de gehele lengte van de bult). Inlever-posten waren bij de dikke bomen.

Toen we waren begonnen, deed iedereen goed zijn best. Ondanks de miezer regen, de koud en alle modder die onstond, werd er aan de lopende band gele en groene breekstaafjes ingeleverd.

Toen we doorweek van de regen (en sommigen modder) en koud van de wind waren geworden, werd het spel gestopt en konden we in de blokhut bij de openhaard opwarmen.

Met een reeks van kwisvragen werden we in beweging gezet met beantwoorden van de vragen, arm omhoog=antwoord A en arm beneden= antwoord B.

Toen de vragen op waren, gingen we over naar de uitreiking Drostengroeper van het jaar… Henry Stroeve die het vorig jaar was, kwam met een nietsvermoedende assistente naar voren… Wat bleek, de assistente van Henry was dit jaar Drostengroeper van het jaar…Baukje Vogelzang, begeleider van onze Explorerafdeling en actief bij vele groepsactiviteiten / evenementen afgelopen jaren.

Aansluitend deden we nog een spelletje ‘dode pier’ (waarbij je moet niet te gaan lachen, ondanks wat die ander doet - zonder je aan te raken)

Na een leuke avond werd deze gesloten met het strijken van de vlag en kon iedereen met hun ouders weer mee naar huis.

Organisatie van deze avond lag in handen van Niels en Merle (met de hulp van Nico)

Bedankt voor dit feestje.

 


 

Uitnodiging

Beste Welpen, Scouts, Explorers, Stam, Stam-gasten, Bestuur & geïnteresseerden.
Vrijdag 28 februari ’20 Organiseren wij BP dag/avond-spel.

Wie is BP? Baden Powel was een luitenant-generaal in het Britse leger, en de oprichter van scouting. Wij gaan op 28 februari zijn verjaardag vieren! Dit doen wij met alle leden van de Drostengroep. Jij komt toch ook? Neem een zaklamp mee.

De avond duurt van 19:00 tot 21:30 uur.

Ook word tijdens deze avond de Drostengroeper van het jaar verkozen. Ken jij nog iemand waarvan jij denkt die heeft afgelopen jaar zoveel voor de Drostengroep betekend? Meld deze dan nu aan bij je teamleider. Op deze avond krijgt iedereen de mogelijkheid om op jou favoriet te stemmen.

Nog even in het kort:

Wanneer?   Vrijdag 28 februari’20
Hoe laat?    19:00 – 21:30
Waar?         Blokhut in Coevorden
Voor wie?   Voor alle leden van de Drostengroep

P.S. Neem een zaklamp mee.

 

N.B. BP-dag staat voor (Lord) Baden Powell, de oprichter van Scouting for Boy's in 1907/1908.

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!