maatregelen 23mrt´20 tegen Coronavirus

 * Dit bericht is per e-mail verstuurd aan alle leden van Drostengroep Scouting en hun ouders/verzorgers *

Beste leden, ouders/verzorgers,

Op basis van de aanvullende maatregelen die de overheid gisteravond bekend heeft gemaakt in de aanpak van het coronavirus heeft Scouting Nederland haar advies t.o.v. Scoutinggroepen in het hele land aangescherpt.
Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 mei niet door te laten gaan.

Als groepsbestuur van de Drostengroep hebben wij besloten om dit advies op te volgen en alle fysieke opkomsten en activiteiten tot 1 juni af te gelasten. Online opkomsten behoren wel tot de mogelijkheden en we zijn blij met de creativiteit die onze speltakteams hierbij al aan de dag hebben gelegd.

Dit betekent ook dat de voor 2 mei geplande groepsraad moet worden uitgesteld; een nieuwe datum moet nog vastgesteld worden.

Er is al gevraagd wat er na 1 juni gaat gebeuren en of de zomerkampen doorgang kunnen vinden. Wij vinden het te vroeg om hier al een uitspraak over te doen, maar we snappen dat hierover tijdig duidelijkheid gewenst is. Daarom is besloten de ontwikkelingen voorlopig af te wachten en rond 1 mei de situatie opnieuw te beoordelen.

We hopen iedereen hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor eventuele onduidelijkheden geeft Scouting Nederland op www.scouting.nl/coronavirus antwoord op de meest gestelde vragen.

Mvg
Namens het groepsbestuur van Drostengroep Scouting,
Matthieu Obdeijn, secretaris 

 


Onderstaand bericht is oud! en niet meer actueel

maatregelen 12mrt´20 tegen Coronavirus

* Dit bericht is per e-mail verstuurd aan alle leden van Drostengroep Scouting en hun ouders/verzorgers *

Beste leden, ouders/verzorgers,

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 31 maart niet door te laten gaan.

In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats en met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

De Drostengroep volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de geplande opkomsten tot en met 31 maart NIET doorgaan.

Zodra er meer informatie is, zullen we u informeren over de opkomsten die daarna volgen.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus, dan kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden:

https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19.

Mvg,
Namens het groepsbestuur van Drostengroep Scouting,
Matthieu Obdeijn, secretaris

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!