Van online naar #IKSCOUTTHUIS

In de weekenden van 28mrt en 4april zijn er wederom online-opkomsten gehouden bij de DSC.

Naast de Scouts en Explorers hadden in het weekend van 28mrt ook de za.welpen een opkomst. Deze werd online geleid vanuit de JHproductions-studio waarbij er geknutseld werd en verschillende opdrachten werden gedaan om de `stay at home` insigne te kunnen gaan verdienen.

Op zaterdagavond 4 april hield de stam ook een online opkomst, waarbij Johan een 25-tal opdrachten had gegeven waarvoor je van 3 tot 10punten kon verdienen als je de foto als bewijs naar Johan appte, met Anna als winnaar. Hopelijk wordt de aftermovie binnenkort gereleaset.

Ondertussen….. was het idee gekomen om de jeugdleden thuis  vogelhuisjes te laten maken. Natuurlijk om die andere plaag (eikenprocessierups) te kunnen beheersen door meer koolmezen te laten nesten rond eikenbomen (die dan de rupsen opeten voordat ze brandhaarden produceren)

De voorbereidingen en prefab-setjes werden door enkele blokhutkabouters voorbereid, gemerkt, gezaagd en verpakt (met onderlinge afstand van 1,5m).

En op maandag 6 april was het zover. De ‘Nico bezorg service’  (hij is ook van alle markten “thuis”), bezorgde de circa 93 bestelde setjes vanuit zijn kofferbak bij de jeugdleden thuis.
In dezelfde rit werden de geknutselde/getekende/geschreven kaarten voor verzorgingstehuizen opgehaald (aangezien die bewoners geen bezoek meer mochten ontvangen,… wilden we zorgen voor voldoende afleiding tijdens de Pasen).

Resultaat was een grote stapel met kaarten…en zowaar stuurden enkele diezelfde dag al een foto op van een opgehangen DSC-vogelhuisje… (ze dachten zeker dat het een wedstrijdje was…)

#IKSCOUTTHUIS, ben je op een andere manier thuis met Scouting bezig? Hang dan de #ikscoutthuis kleurplaat voor je raam, zodat iedereen dat weet! (kleur hem wel even mooi in…)

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!