Binnenopkomsten / activiteiten mogen weer

Update 4juni, ingaande per 1 juni.

Ja, alle leden kunnen weer hun programma opstarten. De versoepeling van de coronamaatregelen voor jongeren tot 18 jaar geeft scouts de ruimte om het Scoutingspel met elkaar te spelen met aangepaste richtlijnen. Deze kun je hier downloaden (update 4-6). De 5 belangrijkste punten zijn:

  • 18 jaar of ouder? Houd dan 1,5 meter afstand. Bevers tot en met explorers hoeven geen afstand te houden bij opkomsten buiten.
  • Vermijd drukte. Als je ziet dat het lastig wordt om 1,5 meter afstand te houden: pas het programma aan.
  • Geen overnachtingen, groeps- en regioactiviteiten en evenementen.
  • Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis en ziek uit.

Voor leden tot en met 18 jaar kunnen ook binnenopkomsten georganiseerd worden en gelden er geen afstandsbeperkingen meer, behalve voor scouts/explorers en ten opzichte van hun (bege)leiding. Voor binnenactiviteiten geldt een maximum van 30 jeugdleden die tegelijkertijd in het gebouw zijn (exclusief leiding). Jeugdleden moeten zich vooraf aanmelden, zodat het aantal jeugdleden beheersbaar blijft. Voor aanvang van de opkomst moet een checkvraag worden gesteld ('heb je klachten?') aan het jeugdlid of de ouder van het jeugdlid.

 --

Fysieke bijeenkomsten voor vrijwilligers met maximaal 30 personen en met 1,5 meter afstand zijn toegestaan. Zowel binnen als buiten. Denk aan vergaderingen, klusdagen, trainingen enzovoorts. Blijf nagaan of fysiek bij elkaar komen écht nodig is en benut de goede ervaringen met online bijeenkomsten.

Ventileer binnenruimtes door deuren en ramen open te zetten en/of eventuele aanwezige mechanische ventilatie op de hoogste stand te zetten.

Voor aanvang van de bijeenkomst moet een checkvraag worden gesteld ('heb je klachten?')

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!