Oud papier container Gramsbergerstraat – gestopt per 1 juni’20

Per ingang van eind mei 2020 zijn we, al dan niet voorlopig, gestopt met het plaatsen van een container bij de Gramsbergerstraat t.b.v. oud papier. Er zijn momenteel nog geen doorstartmogelijkheden gevonden. Wel zijn we nog een aantal alternatieven aan het bekijken en zijn we mede in afwachting van de gemeente haar plannen met betrekking tot oud papier in Coevorden.

Vanzelfsprekend blijft de Scouting nog wel gewoon maandelijks oud papier ophalen in het centrum , op iedere 3e dinsdag van de maand met de kraakwagen (voor informatie/route zie www.drostengroep.nl/oud-papier).

De aanleiding hiervoor is dat we helaas teveel kosten en moeite erin moeten steken om het ophalen van oud papier nog rendabel en aantrekkelijk te houden voor de Scouting en zijn vrijwilligers.

We hebben de afgelopen jaren veelvoudig last gehad van brandstichtingen en buitenproportionele dumpingen van goederen die niet onder oud papier vallen. Denk hierbij aan plastic, piepschuim, hout en zelfs stapels autobanden.

Ook hebben we het afgelopen half jaar verzocht om geen bedrijfskarton en/of grote kartonnen dozen achter te laten in onze container. Mede door de te grote mate van (bedrijfs)karton, werd onze container soms afgewaardeerd naar een opbrengst van slechts € 2,50 per container.

Ondanks camera toezicht, is het toch onhaalbaar en onsuccesvol gebleken om deze manier van oud-papier inzameling voor te zetten.

Wij bedanken u allen voor het brengen van oud papier in de afgelopen jaren en daarmee het ondersteunen van onze vereniging. Ook willen we onze vaste medewerker(s) enorm bedanken die (samen met zijn zoon) sinds 1980 al wekelijks (en recentelijk dagelijks) actief bezig waren om deze vorm van oud papier inzameling mogelijk te maken.

Mocht u vragen hebben waar u uw oud papier nu kunt brengen, dan verzoeken we u om de informatie van de gemeente Coevorden te raadplegen.
Nogmaals, Scouting blijft in het centrum iedere 3e dinsdag van de maand het oud papier met de kraakwagen langs de huidige route ophalen.

Mvg
Stichtingbestuur Scouting het Huis
Drostengroep Scouting Coevorden

 

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!