Vrijwilliger zijn/worden !

Als je vrijwilliger wordt bij Scouting, dan wordt je lid van een wereldwijde organisatie. 


De meeste kaderleden zijn begonnen als jeugdlid en hebben zich ontwikkeld tot leiding bij een leeftijdsgroep. Maar ook ouders, vrienden en vriendinnen, familieleden en collega’s melden zich aan als vrijwilliger. Iedereen die enthousiast is over het leveren van een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren kan vrijwilliger worden. Er is altijd een taak die past bij jouw kennis, ervaring en voorkeur. Je kunt aan de slag bij een groep bij jou in de buurt, in de regio of als landelijk vrijwilliger bij Scouting Nederland.

Vorig jaar is helaas de beslissing genomen om te moeten stoppen met de vrijdag scouts vanwege tekort aan vrijwilligers in het vrijdagscouts leiding team.

Daarnaast zijn er afgelopen periode nog meer vacatures ontstaan, waarvoor wij uw aandacht willen vragen. Wellicht dat jij of iemand in je omgeving zich hiervoor wil aanmelden. Maar je mag zijn/haar naam ook aan ons doorgeven, dat wij deze persoon gaan benaderen/vragen.

- ledenadministratie (1jul’21)
- webmaster (1sept’21)
- voorzitter groepsraad (1jan’22)

- welpenleiding (7-11jr)
- scoutsleiding(11-15jr)
- vrijwilligers coördinator
- vicevoorzitter stichtingbestuur
Scouting ervaring is géén vereiste. Andere kwaliteiten zijn ook welkom!

Als leiding bij Scouting organiseer je activiteiten/programma’s en begeleid je de jeugdleden tijdens de opkomst. Je hoeft geen ervaring te hebben met Scouting of met leiding geven en je hoeft ook echt niet bijzonder sportief/avontuurlijk te zijn. Het enige dat we van je vragen is dat je inzet toont, dat je het leuk vindt om met kinderen/jongeren om te gaan en dat je je best doet om de opkomsten zo leuk en leerzaam mogelijk te maken. We begeleiden je graag om een goede leider/leidster te worden.

aanmelden/tips:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een leiding/bestuurslid.

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!