zonnepanelen op blokhut de Hoed

Scoutinggroepen en duurzame energie zijn een uitstekende match. Zonne-energie is natuurlijk goed voor het milieu, en voor onze Drostengroep is dit een mooie manier om zelf aan de slag te gaan met duurzame energie

Op 22 juni 2016 hebben we de 17 zonnepanelen van 260W zelf geïnstalleerd op onze Blokhut de Hoed om ervoor te zorgen dat we ons energie verbruik nog verder naar beneden zouden krijgen, zodat we in de toekomst minder uit hoeven te geven aan energie. De totaal geïnstalleerde 4420Wp installatie zou ongeveer 4000 kWh per jaar gaan opbrengen.

Maar eigenlijk is het ook een soort spaarpotje. Die investering kost ons nu wel wat geld, en daarmee besparen we de komende jaren honderden euro’s op de energierekening. Met deze te verwachten opbrengst zou de installatie zichzelf binnen tien jaar terug verdienen en daarna dus extra inkomsten opleveren.

Het oorspronkelijke plan was om 16 panelen te plaatsen. De gehele installatie hebben we gekocht via Nieco Wilting bij Energy Saving Solutions en hun toeleverancier EcotecWorld heeft nog 1 extra paneel gesponsord.

Zitten we er de komende jaren weer wat zonniger bij!

Bvd Rijk Korenhof
Beheerder blokhut de Hoed
Stichting Scouting het Huis
Drostengroep Scouting Coevorden

 

 

 

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!