Scouts en DelfSail’16

In Delfzijl was vlak voor de zomervakantie van 2016 de zesde editie van DelfSail. “DelfSail, het andere Sail-evenement van Nederland”, met een mooie vloot van vele buitenlandse Windjammers, Nederlandse Tall Ships en traditionele zeilschepen. Op 29 juni’16 in de Eemshaven en 30jun’16 de Sail-In Delfzijl in.

Wellicht weten jullie dat onze BartK (stamlid/explorer-begeleiding) geen landrot is maar een waterscout (Fivelgroep uit Delfzijl). Hij en vele andere scouts waren bij voorgaande Delfsails (in 2003 en 2009) ook vrijwilliger en het is daarom niet vreemd dat Bart ook deze DelfSail weer ging helpen en geprobeerd heeft om Drostengroepers te ronselen.

4 dagen voor DelfSail vertrokken Bart en Rijk af naar Delfzijl. We begonnen met het opbouwen van het kampement voor totaal 60 scouts (keuken/kantine/bar/sanitair) en we sliepen aan boord van drie scouting binnenvaartschepen. Voor de opbouw van DelfSail plaatsten we drang/bouwhekken, sanitaire voorzieningen, vlaggenmasten etc. Onze werkzaamheden werd gecoördineerd door scouting-uitzendbureau.

Ook tijdens DelfSail zelf hadden de scouts belangrijke taken. (een kleine opsomming:) Van toewijzen van gereserveerde ligplaatsen, drinkwater bunkeren, vuilnis ophalen, telefonische infostand bemannen, tot tussendoor op/af bouwen van podiums, toezicht houden op maximaal aantal bezoekers op drijvende pontons en de brugwachter assisteren als deze de brug wil open doen (men ziet alleen de bootjes, en niet de stoplichten…). Een bijkomstigheid is dat we (bijna) overal mochten komen, de boten van dichtbij te zien (en erop komen), bij optredens te zijn en de vuurwerkshows vanaf een mooi plekje (soms aan boord) bekijken.


Naast alle ‘zware’ vrijwilligerswerkzaamheden hadden de scouts op DelfSail ook tijd voor henzelf. In onze eigen bar werd ’s avonds een warm netwerk opgebouwd onder het genot van een versnapering, een kampvuurtje en muziek (een avond zelfs met een live band).

Na de DelfSail was het alle zeilen bijzetten tijdens de afbraak. Vervolgens hebben Bart en Rijk geholpen met het terugvaren van het binnenvaartschip “De Paap” naar de aanlegplaats aan het Schilmeer. Daarna zijn we afgemonsterd en gingen we na 10dagen hard werken weer terug naar ons rustige Drenthe.

Mvg, Rijk en BartK

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!