Startdag 3sept'16

Logboekverhaal
Drostengroep GOT Talent !
Afgelopen zaterdag 3sept’16 werd de aftrap gegeven aan het nieuwe Scouting seizoen. 
Ruim 70 van onze 133 leden waren hierbij aanwezig en we hadden mooi zonnig weer.

Na het vlag hijsen en opzeggen van de wetten, werden alle vrijwilligers van de Drostengroep (leiding/bestuur en NDLG – niet direct leidinggevenden) in het zonnetje gezet; er werd er een verhaal voorgelezen (balkon scene) en men moest - als hun naam/functie/speltak genoemd werd – opstaan en breed glimlachend zwaaien naar het publiek. Tijdens het verhaal viel het op dat sommigen meerdere keren moesten staan, werden vacatures benoemd, afscheidkadoos gegeven aan Liset en JeroenS die stoppen als leiding, en Dolf ontving het 40jarig lustrumteken aangereikt op een welpenblouse.

Daarna was het overvliegen… Het moment dat jeugdleden naar de volgende leeftijdsgroep gaan is altijd spannend. Van de oudsten van de welpen wordt je nu de jongste van de Scouts,  idem Explorers of Stam. Het overvliegen ging dit jaar vanaf een 10m/lange glijbaan. Niet heel spectaculair, maar wel hoog en speciaal voor dit gebeuren gebouwd.

Tijdens de rest van de startdag werden er ´waslijn´spelletjes gedaan. Het was de bedoeling dat je met je groepje van 4 personen, zoveel mogelijk beschikbare spelletjes ging doen, en dus zoveel mogelijk punten ging scoren. De tickets voor de spelletjes hingen aan de waslijn. Had een ander groepje dat ticket, dan moest je of even wachten, of je pakt een ticket van een ander spel. Er vielen ook punten eenvoudig te verdienen, met een Limonade-yell of stemmen op Drostengroeper vh Jaar. Sommige spelletjes gingen op tijd zoals beschuit-fluiten, Olie-trein, sterretjes-estafette, koekhappen en andere spelletjes werden beoordeeld door een posthouder... TIP, zorg altijd dat je de posthouder positief stemt  !

Tijdens het tellen van alle scores, werd er een gezamenlijk eindspel gedaan waarbij je moest zorgen dat de balon aan je eigen enkel niet kapot getrapt werd. Ook kreeg iedereen de gelegenheid om van de glijbaan af te gaan…. Toen kwam het moment dat de stemmen waren geteld.

´Drostengroeper van het Jaar´ werd NicoK en bij het waslijnspel behaalde groepje 7 de hoogste totaal score (red.: naar horen/zeggen met een beetje valsspel, maar dat hoort er soms ook bij).  Na de sluiting werden er nog briefjes uitgedeeld, waarbij ook een contributieverhoging-brief. Volgende week hebben alle speltakken weer op normale tijdstip hun eerste eigen opkomsten.

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!