INITATIEF BERMVERHARDING!

Helaas.

Wel geprobeerd om via het stimulerings fonds van de Gemeente Coevorden een financiële ondersteuning te krijgen voor de bermverharding, maar we hebben nauwelijks stemmen gekregen op de initievenmarkt gisteravond. 

Het voelde een beetje aan als EuroSongfestival verkiezing, maar dan in Drenthe, waarbij velen voornamelijk (en begrijpelijk) op initiatieven van de buren stemden.

Daarbij is onze bermverharding een oplossing van een probleem waar maar zeer weinig andere Coevordenaren baat bij hebben. Sommige andere ingebracht initiatieven hadden een hoog gehalte aan Dorpshuis/Dorpsbelang, iets nieuws voor de buurt (of jongeren) opzetten, of veiligheid verbeteren door meer verlichting.

Helaas, we zullen een andere oplossing moeten gaan bedenken. Wie weet heeft u nog een praktische en betaalbare oplossing. We horen graag van u.


Als Drostengroep willen we al een lange tijd iets doen aan de verkeerssituatie rondom het mooie scoutinggebouw. Met ons initiatief ''bergverharding aan één zijde'' wordt parkeren aan één zijde van de Ballastweg gepromoot en wordt de overlast voor de overige wijk-bewoners beperkt. Tevens zal dit bijdragen aan een overzichtelijke situatie wat ten goede komt aan de verkeersveiligheid. 

Stimuleringsfonds Gemeente Coevorden

Sinds 2005 is Drostengroep Scouting Coevorden neergestreken op het mooie perceel aan de Ballastweg 52, aan de rand van de wijk Ballast in de Gemeente Coevorden. Sindsdien is ons ledenaantal aanzienlijk gegroeid en komen zowel uit de stad Coevorden, als ook uit de wijde regio; Steenwijksmoer, Dalerpeel, Zwinderen, Gees, Oosterhesselen, Wachtum, Dalen, Dalerven, Veenoord, Stieltjeskanaal, Schoonebeek, Emlichheim, Haftenkamp, Laar, Gramsbergen en De Krim. Het halen/brengen door ouders/verzorgers met auto's is dus ook enorm toegenomen, met name in de herfst en winter. 

Drostengroep Scouting Coevorden heeft dit initiatief ingebracht (via BSV de Ballast). Binnenkort op donderdag 10 november wordt er op de initatievenmarkt van de gemeente Coevorden door dorps- en wijkverenigingen gestemd op de ingediende ideeën om de leefbaarheid van een dorp of wijk te vergroten. Hiermee wordt een subsidiebedrag verleend. Er wordt een bedrag van 150.000 euro verdeeld. Als Drostengroep zouden wij graag een financieel ondersteuning krijgen (van circa 3.850 euro) om de bergverharding te kunnen realiseren. 

We hopen enorm en vragen dan ook aan alle (oud-)leden, (oud-) ouders/verzorgers, omwonenden, inwoners uit de wijk, familie, vrienden en enthousiaste mensen, om te zorgen dat dit initiatief bekend wordt bij jouw dorps-/wijkvereniging. Spreek de voorzitter hierop aan of een van de andere bestuursleden. We hopen met jullie hulp de bermverharding te kunnen realiseren!

Mocht je nog meer info willen hebben, danwel kan meehelpen aan de presentatie op de initiatievenmarkt van 10nov’16, neem dan contact met mij op.

Mvg Rijk Korenhof, 
Beheerder Blokhut de Hoed
Stichting Scouting het Huis
Drostengroep Scouting Coevorden

https://www.coevorden.nl/nieuws/51-idee-n-om-leefbaarheid-coevorden-te-vergroten

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!